Sailing Awards 2022 uitgereikt in Namen

Op 21 januari blies de zeilwereld verzamelen op het knappe Chateau d’Amée aan de oevers van de Maas voor de feestelijke uitreiking van de Sailing Awards. Daar werd de top 3 van liefst 40 Belgische Kampioenschappen in de kijker geplaatst. De organisatie was dit jaar in handen van het team van FFYB die er een mooie avond van wisten te maken. De laureaten zijn :

Emma Plasschaert – Sailor of the Year Woman

William De Smet – Sailor of the Year Man

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts – 49FX – Sailor of the Year Team

Daan Baute – Formula Kite – Sailor of the Year Talent

Thomas Broucke – iQFoil – Surfer of the Year

Tommy Maenhaut – Manager of the Year

De bijzondere uitreiking van “Personality of the Year” werd toegekend op basis van de publieksstemming. De laureaat is de enthousiaste ploeg rond Sigrid Huyghe die met “Sailing for Think Pink” een project opzette in de strijd met borstkanker maar zich ook tot doel zet om nog meer vrouwen in de sport te krijgen.

Marie-Blanche Rouchet, de vorige laureate van de Fellow of Jacques Rogge, mocht Bruno De Wannemaeker bekronen voor een unieke loopbaan in de windsurfwereld. Als stichtend lid van de meeste internationale klassenverenigingen, als lid van heel wat commissies binnen World Sailing maar ook als “measurer” en Race Official. In die laatste rol was hij betrokken tal van internationale kampioenschappen maar ook liefst 7 olympische spelen – van Qingdao 2008 tot Tokio 2021. Bruno heeft een zicht op de enorme evalutie die de sport sinds 1987 doormaakte : van het klassieke windsurfen, over het kitesurfen, tot de vele foilingvarianten die de sport nu ongekend populair maken.

Lees meer

Ontdek de ruime fotoselectie

Lees meer

Wedstrijdregels World Sailing 2021-2024 gepubliceerd

Zeilkalender Zeiljachten 2021 gepubliceerd

Gewezen voorzitter Sadi Claeys overleden.

Om je gebruikservaring te verbeteren maakt Belgian Sailing gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies.

Contacteer Belgian Sailing