Gewezen voorzitter Sadi Claeys overleden.

.

Op 16 december is een icoon uit de Belgische zeilwereld overleden. Sadi Emmanuel Claeys is een naam die gedurende zowat 50 jaar alomtegenwoordig was in de nationale en internationale zeilwereld. Als voorzitter van de Royal Belgian Sailing Club en Belgian Sailing, toen nog KBYV. Internationaal was hij actief bij World Sailing waar hij bijna tot voorzitter verkozen werd. Het was een man met een visie en heel sterke uitstraling. Hij stond aan de wieg van de Spa Regatta van 1989 tot 1999 en zetelde in tal van internationale commissies binnen IYRU.
Het was dan ook met groot genoegen dat Belgian Sailing hem dit voorjaar nog de trofee Fellowship Jacques Rogge toekende. Dit eerbetoon voor zijn bijzondere bijdrage aan de zeilsport kon hij bijzonder waarderen temeer omdat Graaf Jacques Rogge tot zijn dichte vrienden behoorde. Sadi Claeys was tevens zeilvertegenwoordiger bij het Belgisch Olympisch Comité voor de nationale ploeg in Montreal 1976 en Barcelona 1992. Met Sadi Claeys kijken we terug op meer dan 60 jaar zeilgeschiedenis. Een zeer aimabel man die zijn koers stuurde en zeer veel respect genoot bij de zeilers en clubs.

[:]

Lees meer

Wedstrijdregels World Sailing 2021-2024 gepubliceerd

Zeilkalender Zeiljachten 2021 gepubliceerd

Q Cup wordt nog groter in 2021!

Om je gebruikservaring te verbeteren maakt Belgian Sailing gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies.

Contacteer Belgian Sailing