Zeilkalender Zeiljachten 2021 gepubliceerd

Reserveer nu al de data van de  zeezeilwedstrijden 2021 in jouw agenda!

Verenigingen, jachthavens  en klassen stelden in de aanloop van het watersportseizoen 2021 de wedstrijdkalender op.

Het is een uitnodiging voor zeilers in de IRC- en CR-klassen, maar ook met de wensen en mogelijkheden van de Half Tonners, de SB20 en de J/80 klassen is rekening gehouden.  Diverse wedstrijden staan open voor de alsmaar populairdere double handed formule. Met andere woorden: een reeks wedstrijdevents voor alle geledingen en leeftijdsgroepen in de zeilsport.

De deelnemende clubs hebben ervaring met het organiseren van lokale maar ook grotere events. De nadruk ligt nog meer dan de voorgaande jaren op het serious fun gehalte, gekoppeld aan een optimale sport- en wedstrijdervaring.

Daarnaast blijven deze wedstrijden een opstap naar een intensere zeilbeleving, leuke teamgeest en gezelligheid en internationale wedstrijden. 2021 is het jaar van de Fastnetrace, de combinatie met het ONZK is een onmiskenbare trigger voor internationale wedstrijden.

Het ONZK is het kampioenschap van de grote kustjachthavens en Antwerpen, georganiseerd en ondersteund door de plaatselijke watersportverenigingen.

Daarnaast kan je in de clubs terecht voor fijne laagdrempelige lokale wedstrijden – hierbij denken we aan de H-Cup in Nieuwpoort, het circuit Blanksailing van de Blankenbergse clubs, de populaire woensdagavondformule in Oostende en de Cherry Races en Interponton evenementen in Nieuwpoort. Ook vanuit Zeebrugge is er een reeks lokale wedstrijden.

2021 BELGIAN SEA SAILING CALENDAR – Blad1