Sailing Awards 2019 uitgereikt in Brussel

Tijdens een feestelijke avond in de Brussels Yacht Club werden de Sailing Awards uitgereikt.

In aanwezigheid van de federaties, clubs, klassen en zeilers werden de Belgische kampioenen in diverse klassen in de kijker geplaatst. Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Sailing Awards. Bij de dames ging de award, niet geheel onverwacht, weerom te beurt aan Emma Plasschaert (Laser Radial Woman). Bij de heren werd Simon De Gendt (Wereldkampioen Laser Radial Men 2019) de Sailor of the Year. Bij de beloften maakten Eline Verstraelen (Laser Radial Youth) het groepje afwezige Laser zeilers compleet – allen hadden immers grote kampioenschappen op de agenda staan.

Wie er wel waren was het nieuwe Team of the Year. Daar ging de titel naar Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (49FX) die net terug waren van hun WK in Australië. Bleef nog de fel bevochten titel in de categorie Surfer of the Year. Freestyle Wereldkampioen Yentel Caers bleef hier de snelste surfer ter wereld, Vincent Valkenaers, te snel af. Bij de managers of the year weerom een tof quintet mensen die zich ten volle inzet voor de organisatie van de sport. Laureaat werd dit jaar Dirk Sledsens die zijn tomeloze inzet beloond ziet voor alle werk bij de RNSYC en bij uitbreiding het Open Noordzeekampioenschap.

Een leuke verrassing was de uitreiking van de Fellow of Jacques Rogge aan Sadi Claeys. Sadi Claeys heeft er een indrukwekkende carrière op zitten als zeiler, als deel van de olympische spelen maar ook op het allerhoogste niveau van World Sailing (het voormalige IYRU) waar hij de voorzittersverkiezing in 2004 nipt verloor van Goran Petterson. Ook binnen Belgian Sailing verdient het palmares van Sadi Claeys ook heel wat erkenning.

Ontdek een ruime fotoreportage via deze link.