Opleiding Race Officer bij WWSV op 13 en 14 januari 2018

Opleiding Race Officer op 13-14 januari 2018 in Gent

Naast surfen of zeilen is ook het organiseren van zeil- en surfwedstrijden een mooie uitdaging. Een goed functionerend wedstrijdcomité met gedreven en goed opgeleide mensen is van goudwaarde voor de wedstrijdzeiler. Daarom engageren beide landsgedeelten zich vanaf nu voor het opleiden van het instapniveau.

Het vroegere Deputy Race Officer wordt nu Regional Race Officer en de cursussen worden onder auspiciën van Belgian Sailing georganiseerd door beide federaties, WWSV aan Vlaamse kant en FFYB aan Waalse kant. Op 13 en 14 januari wordt de cursus georganiseerd in Gent met als docent Joep Strauss, een bron van kennis, energie en inspiratie in de zeilwereld. Gedurende de twee dagen durende cursus word je wegwijs gemaakt in de organisatie van zeil- en surfwedstrijden.

Erg boeiend, zelfs voor de wedstrijdzeiler, die een comité dan beter kan “lezen” en begrijpen. Twee weken later, op 27 januari wordt het examen eveneens in Gent georganiseerd en dan kan je aan de slag op de wedstrijden van 2018, in eerste instantie onder een stagevorm bij ervaren wedstrijdleiders. Meer info en inschrijven zal kunnen via de website van Wind en Watersport Vlaanderen. Het deelnemersaantal is beperkt tot 25, zorg dus dat je er snel bij bent.

Info en inschrijven via website www.wwsv.be