Kampioenenhulde – resultaten

Thibeau Bastien en Evi Van Acker zijn vrijdag op de Nacht van de Yachting in Namen door het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV) verkozen tot Yachtman en Yachtwoman van het jaar 2015. Daarnaast viel ook Paul Maes in de prijzen. De stuurman en trainer kreeg uit handen van voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge de titel ‘Fellow of Jacques Rogge’.

Thibeau Bastien pakte deze zomer de gouden medaille op Special Olympics in Los Angeles. Evi Van Acker, de bronzen medaille van de Spelen in Londen die ook komende zomer in Rio van de partij zal zijn, greep eind november in Oman nipt naast de wereldtitel in de Laser Radiaal-klasse. Isaura Maenhaut en Bart Plasschaert werden respectievelijk verkozen tot Zeilbelofte en Yachtmanager van het jaar.

Paul Maes mocht de titel ‘Fellow of Jacques Rogge’, de hoogste waardering die iemand in de Belgische zeilsport kan krijgen, in ontvangst nemen. Maes pakte in zijn carrière negen Belgische titels, drie Europese titels en vier wereldtitels. Als trainer won hij ook dertien gouden medailles. “Samen met André Nelis is hij de beste stuurman die ons land ooit gehad heeft. Het ontroert me dat ik deze prijs kan uitreiken aan een vriend die ik erg respecteer”, aldus Jacques Rogge.

Fotos zie link

Fotos zie link 2

Yachtvrouw van het jaar 2015 – Evi Van Acker

Yachtman van het jaar 2015 – Thibeau Bastien

Yachtmanager van het jaar 2015 – Bart Plasschaert

Belofte van het jaar 2015 – Isaura Maenhaut

Fellow of Jacques Rogge 2015 – Paul Maes

Klein woordje van de voorzitter VYF

Geachte Voorzitter en Leden van de Raad van Bestuur,

Beste Peter en Vrienden,

Ik sta erop om u en gans uw team te feliciteren voor de ontvangst die jullie hebben georganiseerd hebben ter gelegenheid van de overhandiging van de “Yachting Awards 2015” in het Kasteel van Namen.

De gasten waren zeer interessant en het was de gelegenheid om onze atleten, vertegenwoordigers van clubs zowel van het Noorden als van het Zuiden van het land te ontmoeten en talrijke herinneringen te ruilen.

De ploeg van het Kasteel van Namen heeft ons op een zeer aangename manier onthaald.

In een woord, het was perfect!

Met mijn persoonlijke dank, van VYF en de Belgische Yachting.

Albert Lauwerier

Voorzitter

VYF

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *