Evi Van Acker voor de tiende keer Sailor of the Year

Op 16 december werd de traditionele kampioenenhulde gehouden in het nagelnieuwe clubhuis van de RYCB aan de oevers van de Schelde. Het uitzicht op de lichtjes van de Schelde en de feërieke stadverlichting was fenomenaal. De voorzitter van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond, Peter Van Den Bossche, leidde de ceremonie al voor de negende keer in goede banen. De opkomst was alweer erg groot voor deze gezellige avond. Na de traditionele kampioenenhulde in tal van categorieën werden de laureaten voor de Sailor of the Year bekend gemaakt. De online stemming had veel succes. Er werden de helft meer stemmen uitgebracht dan vorig jaar en het was een nek aan nek race voor de titels.

De winnaars.

Anouk Geurts werd bekroond tot Sailor of the Year Youth, Bruno De Wannemaker werd Manager of the Year en Wannes Van Laer, Sailor of the Year Man. De immer stralende Evi Van Acker werd voor de tiende keer verkozen en daar valt niets op af te dingen.

Fellow of Jacques Rogge.

Na Patrick Van Den Bulck en Paul Maes werd dit keer Albert Lauwerier de Fellow of Jacques Rogge. Een verdiende bekroning voor een carrière in de zeilwereld die al in 1955 begon. Zijn laatste realisatie, de fusie van de Vlaamse federaties, mag een orgelpunt voor zijn carrière genoemd worden.

Foto’s http://www.pbase.com/waltercarels/sn16

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *